REMEMBER  2009

2015  2014  2013 2012 2009

Best of the East – Serbia 2009

    Nu a existat niciodată pană acum un turneu atât de mare în regiunea balcanică precum acest Serbian Open 2009, una dintre cele mai bune competiţii de Dynamic Billard din seria ţarilor din Est -Best of the East . S-au înscris 147 de jucători  din 9 ţări.  
    Mai mult decât atât, acesta  a fost cel mai mare număr întâlnit în cei 11 ani de existenţă ai acestui concurs ‘Best of the East’. Câştigătorul a fost Mariusz Skoneczny de 19 de ani (duet Lipinski dachy Tomaszow Maz), care, în finală, l-a  învins pe  Mariusz Roter Poland(Mario Club Mikolow), de 37 de ani-, scorul fiind de 9:4.Locul trei a fost câştigat de Ivica Putnik din Zagreb Croatia şi  Ioan Ladanyi din Cluj Napoca Romania. Timp de mai mulţi ani Serbia nu a găzduit nici un fel de turnee internaţionale majore de biliard. Cu toate acestea, jucătorii de la Federaţia Sârbă de Biliard au luat parte la multe evenimente şi nivelul ridicat de joc al acestora a fost observat de mai multe ori. După lungi discuţii între Federaţia Sârbă şi Mak Marketing, organizator al Dynamic Best of the East, s-a hotărât ca Sezonul Sportiv 2009 să înceapă la Belgrad, Serbia. În planurile preliminare se stabilise ca doar un singur club, şi anume "Cue Ball"să găzduiască meciurile, la scurt timp după aceea a fost însă clar , cu un număr atât de mare de participanţi, că este nevoie de încă o locaţie şi astfel, Clubul "Manilla" a devenit a doua gazdă. Acesta ne-a pus la dispoziţie 18 mese pentru a juca . Primele etape au fost meciurile Round Robin în 32 de grupe . Nu au existat surprize majore. Deşi multe meciuri au fost destul de "dramatice" şi au ajuns chiar " până la vârf", jucătorii favoriţi au ajuns între primii 64, în etapele de knock-out la simplu.. Numai atunci distracţia a început cu adevărat!!!
     Experimentatul Milos Verkić Serbia a pierdut cu scorul de  6-7 în faţa lui Slobodan Banjanac Serbia- şi a fost eliminat, numărul1 din clasamentul final al polonezilor Mateusz Sniegocki a pierdut cu scorul de 5-7 în faţa lui Martin Martinović Serbia- şi a fost eliminat, omul care a venit cu ideea de a organiza acest turneu the Dynamic Best of the East în Serbia, Andreja Klasović Serbia a pierdut cu scorul de  6-7 în faţa lui Miroslav Stoianovic Serbia- şi a fost de asemenea eliminat. În runda următoare, ( ultimii  32 ) Christea Ovidiu Romania l-a eliminat pe medaliatul cu bronz la Campionatul European  , Matijaz Erculij Slovenia, cu scorul de 7-6; Bozo Primić l-a întâlnit pe câştigătorul de anul trecut al competiţiei Best of the East din clasamentul final Karol Skowerski Poland, cu scorul de 7 la 4. Goran Mladenović Serbia l-a eliminat pe fostul câştigător de 10 ori al Campionatului European – Campionatul Poloniei - Tomasz Kaplan, cu uimitorul scor de 7 la 1. Apoi, în următorul tur, a avut loc rivalitatea „atât de veche” între fostul câştigător al Campionatului European, Sandor Tot Serbia şi fostul câştigător al Campionatului European, Radoslaw Babica Poland.. Puţinele greşeli ale acestuia din urmă şi rapiditatea clară a lui Tot au dus la victoria acestuia cu scorul de  7-0 în timp ce, la o altă masă, G. Mladenovic încerca probabil încă să se descurce cu  Kaplan, întrucât el a pierdut în următorul meci in faţa lui Zoran Svilar Croatia, cu scorul de 0-7.
      În sferturile de finală a fost vorba despre un meci "mare", pentru numărul mare de spectatori locali - meciul între S. Tot Serbia şi I. Putnik Croatia.. Înaltul Putnik a reuşit să  ajungă la scorul 9 mult mai uşor şi astfel, la scorul de  6-9, a fost Tot ", ultimul sârb", cel care şi-a făcut bagajele de data asta. Alte meciuri au fost: Mariusz Skoneczny Poland vs. C. Ovidiu Romania,  scorul fiind de 9:1; I. Ladanyi Romaniavs. Michal Czarnecki Poland cu scorul de  9:2 şi Mariusz Roter Polandvs. Z. Svilar Croatia, cu scorul de 9:6.
     Cu toate acestea, trebuie să fi fost destul de obositor pentru  Putnik pentru ca mai târziu, în semi-finale, el a pierdut rapid în faţa lui M. Skoneczny, cu scorul de  3-9. Alt meci din semi-finală a fost atât de dramatic, că cei care l-au privit pur şi simplu l-au "adorat". În cele din urmă M. Roter l-a eliminat pe  Ladanyi, scorul final fiind de 9-8. În ultimul meci spectatorii au văzut doar un "jucător de importanţă" - M. Skoneczny. Acesta a jucat cadre consecutive, atât de bine, aşa de curajos şi atât de repede, că spectatorii  nu au putut să se oprească din ovaţii. Deşi adversarul său a încercat să dea ce era mai bun din el,  Skoneczny a terminat meciul cu Roter la scorul de  9-4 şi publicul s-a ridicat în picioare ovaţionându-l. Pentru un jucător atât de tânăr  a fost cu adevărat un mare succes. Dar cu adevărat, pentru M. Roter, locul al doilea a fost în mod clar o victorie reală. Mulţi au prezis sfârşitul lui ca simbol în jocul de biliard cu mult timp în urmă, dar el a dovedit, din nou, că încă mai poate fi un "prădător". Premiile în valoare totală de 7750 € şi trofeele au fost prezentate de către: Directorul turneului Dynamic Best of the East, Marcin Krzeminski Poland şi preşedintele Federaţiei Sârbe  de biliard Aleksandar Marković. Turneul a fost excelent condus de către şeful EPBF, Arbitrul Şef Waldemar Debski, care a fost sprijinit de Arbitrul polonez Krzysztof Mysior.
      În Serbian Open 2009 au intrat în competiţie jucători din următoarele ţări: Polonia, Slovenia, Serbia, Armenia, Bosnia, Macedonia, România, Bulgaria şi Marea Britanie. Din păcate, din cauza problemelor cu viza, jucătorii din Ucraina şi Rusia nu au putut să vină.
      Mii de mulţumiri organizatorilor şi sponsorilor: Clubul "Cue Ball" Serbia, Dynamic Billard Germany, IBP Netherland, Ivan Simonis şi Aramith Belgium.
Şi, în final, am dori să mulţumim cu adevărat publicului fantastic de la  Serbian Open 2009. Ei au fost cei care au creat o  atmosferă sportivă de neuitat, în aceeaşi măsură caldă care a făcut ca acest turneu să fie unul dintre "cele mai bune".

Best of the East – Polonia 2009 
Piotr Kudlik (Metal Fach LP Sokolka) a surprins prin victoria sa globală la Dynamic Billard Best of the East - Polish Open 2009 în clubul "Frame" din Lodz, Polonia. Jucătorul, care s-a antrenat anterior în UKS Spartan Chodow, are doar 19 ani şi înainte de Polish Open 2009 a câştigat două medalii de bronz la Campionatele Europene de Juniori (Competiţie pe Echipe) împreună cu 6 medalii obţinute la Campionatele Polone de Juniori (1 de aur, 2 de argint, 3 de bronz). Cu toate acestea, această victorie specială arată clar ce potenţial remarcabil deţine acest tânăr jucător. La meciul final, acesta a învins de 10 ori la Campionatul Polonez, Laureat al Campionatelor Europnene 2005, Tomasz Kaplan (Osemka Rzeszow).

Înainte de startul competiţiei
Polish Open 2009, a existat o surpriză plăcută- una artisitcă. Jucătorul Clubului Nosan Kielce, Ziemowit Janaszek a ţinut un mini-concert, cântând câteva cântece. Prestaţia a fost răsplătită cu aplauzele uriaşe ale coechipierilor săi.

În prima parte a turneului, au avut loc meciurile Round-Robin în grupuri cu cei mai buni 2 jucători din fiecare grup pentru a trece la altă categorie. Unele supărări au fost reprezentate de învingerile suferite de câsştigătorul lui Dynamic Best of the East 2003 - Robert Zachar (Baribal Lubin) şi Laureatul Romania Open 2008, Christea Ovidiu
Romania- aceştia nu s-au calificat. Pe de altă parte, unii jucători nu au pierdut un singur meci în cadrul grupurilor acestora- cei "nouă de neînvins" au fost: Mariusz Skoneczny Poland, Mariusz Roter Poland, Michal Czarnecki Poland, RadosLaw Babica Poland, Mateusz Sniegocki Poland, Szymon Rodewald Poland, Piotr Kudlik Poland, Tomasz Kaplan Poland, Karol Skowerski Polandi Marcin Filusz Poland.

Apoi a avut loc singura lovitură de knock-out: majoritatea celor mai buni jucători au aterizat în mijlocul unui grafic, dar lovitura absolută a fost creată cu prima carte aruncată: meciul care anunţă “moartea subită şi totuşi prematură” a unuia dintre cei doi fraţi  A. SKONECZNY vs. M. SKONECZNY.

Al doilea loc curent în Clasamentul General din 2009 Mariusz Roter (Mario Unitor B Mikolow) a obţinut avantajul unei asemenea lovituri; victoriile uşoare obţinute asupra juniorului Marcel Fortunski
Poland, 7-3, şi Krzysztof Draka Poland, 7-1, i-au asigurat poziţia a doua din Clasament cu 430 de puncte, chiar dacă la următorul său meci, acesta a pierdut rapid în faţa lui to Slawomir Nowak (Konsalnet Warszawa) 3-7.

Câştigătorul primei ediţii a  Best 2009, la Serbian Open, Mariusz Skoneczny a încheiat pe locul al 17-lea în urma înfrângerii chiar de către fratele său, Adam. Totuşi, cu un număr de 447,5 puncte, acesta rămâne încă Liderul Clasamentului.

Alte lovituri “de început” au fost de asemenea:

-         Câştigătorul Euro Tour Republica Cehă Open 2007, Wojciech Trajdos (Konsalnet Warszawa) care a jucat împotriva câştigătorului din clasamentul 2008 al Dynamic Best of the East, Karol Skowerski (Nosan Kielce); Trajdos a câştigat rapid o partidă la zero împotriva lui Skowerski,

-         Babken Melkonian Armenial-a învins de 3 ori pe Câştigătorul Campionatelor Europne e de Juniori Bartosz Rozwadowski (Nosan Kielce), 7-2.

Emoţiile s-au intensificat chiar mai mult odată cu trecerea timpului. În optimile de finală, Trajdos a trimis speranţele lui Babica "în groapă", câştigând cu 7-4, în timp ce primul din clasamentul polonez, Mateusz Sniegocki, mulţumită a doar două greşeli din etapele finale ale meciului său împotriva lui T. Kaplan nu a putut face altceva decât să-şi facă şi el bagajele. Invitatul din Armenia, B. Melkonian a fost de asemenea destul de surprins când P. Kudlik “l-a achitat” în mod clar cu scorul de 7-2. Totuşi, jucătorul din divizia de juniori Konrad Piekarski (Metal Fach LP Sokolka) a jucat bine; ajungând în sferturile de finală, acesta a obţinut premiul pentru Cel Mai Bun Jucător Junior (sub 16 ani). S-a mai acordat de asemenea Preiul pentru Cel Mai Bun Jucător Feminin: acesta i-a fost atribuit experimentatei Izabela Lacka (Falcon Sosnowiec),  pe merit, pentru performanţa ei solidă şi graţioasă. Premiu pentru Jucătorul Străin cel mai Bun a fost împărţit de B. Melkonian Armeniaşi Michal Patrowicz Canada, care, în etapele KO, l-au învins pe Sz. Rodewald (MDK 4 Bydgoszcz), 7-4, dar mai târziu au pierdut în faţa lui S. Nowak (Konsalnet Warszawa), 3-7. Ambii au terminat pe locul al 9-lea.
În sferturile de finală P. Kudlik a câştigat asupra lui Piotr Ostrowski (Duet Lipinski Dachy Tomaszow Maz.), 7-4; Trajdos l-a învins pe K. Piekarski, 7-3; T. Kaplan l-a învins pe Michal Berkec (Zakrecona Bila Poznan), 7-2 şi S.Nowak l-a trimis acasă pe M. Roter, 7-3. În general, S. Nowak joacă de obicei bine în Lodz.
În ceea ce priveşte semifinalele, dacă a fost prezent vreun editor, acesta ar fi avut 10 pariuri la 1 în ceea ce priveşte meciul Trajdos vs. Kudlik. Viaţa şi-a scris propriul său scenariu, meciul nu a fost atât de interesant, dar scorul final a fost într-adevăr o surpriză- P. Kudlik, 7, iar la final Trajdos 3 şi “trebuie să plec acasă”. A doua semifinală a decurs conform aşteptărilor generale,
Kaplan : Nowak, 7-3.
Ultimul meci a fost luminat de reflectoarele TV TELE5. Perechea a fost alcătuită din: “Maestrul” Kaplan împotriva lui Kudlik, aşa-zis “Sunt deja prea fericit”. Scorul a fost de 5-3 pentru “Maestru”, iar mai târziu 6-4. Ei bine, meciul a fost aproape încheiat pentru Kaplan, dar aproape în mod definit “nu a fost suficient de bun” în Pool. Nerăbdătorul Kaplan face 2 greşeli şi Kudlik îl egalizează la 6-6. În cadrul “al13-lea şi ultimul”, jucătorul în vârstă de 19 ani nu a făcut nicio greşeală, terminarea clară i-a atribuit victoria, un trofeu imens şi un premiu financiar semnificativ. Premiul total în bani plătit de Mak Marketing pentru câştigătorii Polish Open 2009 s-a ridicat la peste 20 300 PLN (zloţi polonezi).

Ca un rezumat general- Polish Open 2009 a fost un succes total pentru jucătorii polonezi. Totuşi, numărul invitaţilor de peste hotare nu a fost deloc unul impresionant (doar 3 ţări-Armenia, România şi Canada).  Din păcate, acesta poate fi semnul unei crize financiare totale care poate fi observat în cadrul federaţiilor Europene, în special acelea ale “Europei estice”.
Pentru buna desfăşurare a turneului au fost desemnaţi cei doi arbitri chipeşi, competenţi din punct de vedere profesional şi silitori, munca a fost efectuată aproape perfect de Waldemar Debski – Arbitrul Şef şi Marek Marcinkowski – Asistentul Arbitrului Şef.

Din nou a fost vorba de scorul on-line şi de emisiunea TV live pe internet, pe adresa
www.tvsports.pl (puteţi încă să vizionaţi câteva meciuri din secţiunea de arhive).

Gazda Openului Polonez 2009, Clubul Sportiv al Asocierii Biliardului "Frame" din Lodz sub patronajul Primarului din oraşul Lodz a pregătit locul, ca de obicei, la cele mai înalte standarde. A fost din nou o plăcere să fiu prezent acolo.

     De asemenea multe mulţumiri aduse sponsorilor Best of the East Polish Open 2009: Dynamic Billard - Germany, Iwan Simonis şi Saluc (Aramith) - Belgium, "Curăţitorul" Lodz; de asemenea ZPC Brzesc" care este sponsorul emisiunii TV a meciului final. Meciul poate fi urmărit pe TELE5 sâmbătă, în data de 23 mai 2009, la orele 15:05.

Best of the East – Bulgaria 2009 

Zlatko Conkov a devenit câştigătorul turneului ulterior al Dynamic Billard Best of the East 2009 care a avut loc în Bourgas, Bulgaria. Această victorie a deschis un nou capitol în istoria performanţei jucătorilor din Uniunea Bulgară de Biliard pe scena internaţională. Seria Best of the East a început cu 11 ani în urmă şi, de-a lungul anilor nu a existat niciun câştigător bulgar
Felicitări pentru noul management al Uniunii Bulgare de Biliard şi de asemenea pentru compania Real-Billiard din Sofia care a fost principalul partener organizator pentru MAK Marketing la acest eveniment sportiv.

Medalia de argint i-a revenit lui Babken Melkonian
Armenia, care a repetat performanţa sa de anul trecut. Medaliile de bronz au fost atribuite jucătorilor polonezi: Mariusz Skoneczny şi Dominik Zając.

Exact ca în anii precedenţi, jocul a avut loc în două cluburi din Burgas: Target şi RSP. În meciurile Round Robin nu au existat surprize; din 64 de participanţi, 32 au avansat la etapele individuale de knock-out. Acolo, în cadrul primei runde, l-am văzut eliminat în mod neaşteptat pe Adam Skoneczny care a pierdut în faţa lui Ben Gmach Israel. În runda următoare, un alt jucător din Israel, Dror Dobronsky l-a învins pe Medaliatul cu Argint la Campionatele Europene, Radoslaw Babica, 7-3. La o altă masă, Babken Melkonian a câştigat în faţa unui alt polonez renumit, câştigătorul Liberec Euro-Tour, Wojciech Trajdos, 7-5.

Totuşi, a existat un alt polonez care, la început, a jucat pur şi simplu extraordinar- Mariusz Skoneczny. Acesta i-a învins pe P. Raikov
Bulgaria, 7-0; B.Gmach Israel, 7-1; N.Vlashev Bulgaria, 7-0 şi odată cu aceasta a avansat în Sferturile de Finală. Acolo, B. Melkonian l-a trimis aacasă pe D. Dobronsky, D.Zajac a câştigat asupra lui N.Kemielev Bulgaria şi binecunoscutul Christea Ovidiu Romania a pierdut în faţa lui Zlatko Conkov, 3-7. Dominik Zajac a fost "tipul norocos" de acolo- pentru meciul cu Verbanov, acesta  a obţinut prin noroc mingea nr.9, direcţionând-o către un alt buzunar şi în cadrul meciului cu Kemieliev- ca şi în cazul precedent, a câştigat doar cu un carambol suplimentar.   

În semi-finale, jucătorii conducători au fost un armean şi un bulgar; Melkonian l-a învins pe Skoneczny, cu 7-4 şi Conkov a câştigat în faţa lui Zajac, cu 7-4.
Pentru victoria din Finală, majoritatea editorilor l-au remarcat pe experimentatul Melkonian. Cu toate acestea, Conkov, susţinut în mod călduros de un mare număr de suporteri conaţionali, ajucat mai bne şi a câştigat în final cu scorul de 7-4.

Premiul total în bani pentru turneul Bulgarian Open 2009 a fost de 4.000 euro. În plus, au mai fost şi premii speciale pentru medaliaţi: cel mai bun jucător feminin a fost Rosica Apostolowa
Bulgaria şi cel mai bun junior (copil de până la 16 ani) a fost Radostin Dimov Bulgaria. În total, în Burgas am urmarit jucători din Polonia, România, Liban, Israel, Armenia, Suedia şi Bulgaria.

Directorul Turneului a fost  Marcin Krzeminski Poland şi Arbitrul Şef a fost Waldemar Debski Poland. Multe mulţumiri pentru ajutorul organizatoric acordat de George Videnov şi Vladimir Popov.

 


 bilebile.blogspot.ro

 • REMEMBERimage1

 • Competitii sportive 2013-2014 organizate in Romania si Europa cu participarea echipei
  Black Wolf

  ECHIPA BLACK WOLFimage1
 • Jucatorii echipei sportive Black Wolf.

   
 • EUROTOUR DYNAMIC BILLIARDimage3
 • Participarea sportivilor echipei Black Wolf la Eurotour Dynamic Billiard cel mai important turneu European.